Werken aan de natuur, natuurontwikkeling en natuurbehoud, enkele voorbeelden van "anders boeren".
In 2000 zijn we begonnen met het akkerrandenbeheer, dwz het niet bewerken van een strook land van minimaal 3 meter breed rondom onze akkers, grenzend aan een watergang. Doordat deze strook niet bespoten of bemest wordt, blijft het oppervlaktewater schoner. Deze akkerrand leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Vanaf de camping loopt u de wandeling van 1,2 km, de witte paaltjes volgend, langs het water en het gemaal over de akkerrand waar u geniet van telkens andere vergezichten. De wandelroute is vrij toegankelijk, ook voor een wandeling met uw hond.
De aanleg van de kikkerpoel was ons 2de natuurobject. Inmiddels is het een juweeltje van planten en dieren geworden. Ga gerust eens op het bankje zitten en geniet van kikkers, libelles, vogels en zeldzame waterplanten, het insectenhotel en de salamanderput. 
In de loop van de jaren zijn wij steeds meer wilgen gaan aanplanten, niet alleen om het terrein een fraai oerhollands aanzien te geven, maar ook om vogels te lokken, met name uilen. Uilen nestelen vaak in knotwilgen. Zij leven o.a. van muizen. Deze worden weer aangetrokken door de takkenhagen, die we momenteel in de schapenwei creeeren.
Inmiddels hebben wij van diverse gasten gehoord dat zij uilen hebben gesignaleerd! Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Gevonden uilenballen bevestigen de meldingen.
Brabants landschap heeft een steenuilenkast in een van onze eiken opgehangen en nu maar wachten op de eerste inwoners!
Ook zult u regelmatig de groene specht bij ons horen en zien. Zijn specifieke roep en golvende vlucht maken dat je hem snel herkent. We zien de bonte specht, de ijsvogel en honderden zangvogels op en rondom ons kampeerterrein en door ons natuurvriendelijk beleid zult u regelmatig fazanten, hazen en konijnen tegenkomen. Jagers zijn hier niet welkom!
Dit jaar telen wij wintertarwe waarvan u diverse stadia kunt meemaken, van het frisse groen verkleurend via blauw naar goudgele aren en uiteindelijk de indrukwekkende oogst met de enorme combine en het maken van de stropakjes. Menig campinggast heeft hier al de koortsachtige spanning beleefd waarmee de tarweoogst gepaard gaat. Het proeven van de korrel, de komst van de combine en de regen die ons soms parten speelt, het blijft een spektakel waarvan iedereen telkens weer onder de indruk raakt.
Ook zult u in 2012 de pootaardappelen van onze buurman op onze akkers kunnen zien groeien.
Afgelopen jaar heeft Cees fraaie landschapshekken gemaakt. Ze geven het polderland een rustieke uitstraling. Zo'n hek is regelmatig de standplaats van een buizerd van waar hij zijn prooi bespiedt. In de zomer van 2010 genoten onze vogelkenners van de dagelijkse zweefvlucht van de bruine kiekendief boven ons akkerland, een geweldig gezicht!
U ziet op meerdere foto's van onze camping kleurrijke bloemenranden staan. Deze zijn ontstaan door het bloemenzaad dat wij ieder jaar uit Frankrijk meenemen en zelf ook verzamelen. Uit enthousiaste reacties van onze gasten blijkt dat iedereen de bloemen uit Frankrijk herkent! Dit goede initiatief houden we erin! We ontvangen nu ook al regelmatig zakjes zaad van mede-enthousiastelingen en tevens wordt er regelmatig geoogst door kampeergasten, die thuis ook van de franse cosmea willen genieten.
Nu, in januari 2010 is het insectenhotel van een nieuw dak voorzien. We moeten de kamers nog opvullen met nestmateriaal zodat bijen en andere vliegbeestjes zich thuis gaan voelen. Piet van Oeffelen, onze IVN-er, vertelt u graag wat de bedoeling hiervan is!
December 2011: Cees bouwt aan een nieuw onderkomen voor de konijnen en cavia's en de kippen zullen binnenkort verhuizen naar het dierenweitje. Zo zijn alle boerderijdieren bij elkaar gebracht om het voor de kinderen (en hun ouders) nog aantrekkelijker te maken. In 2012 zagen we weer een egel op de camping! Hij verstopte zich snel in de takkenhaag. Ook in de winter van 2013 ontdekten we per ongeluk een egel in winterslaap in een bloempot op de composthoop. 
Zomer 2013, op de warmste dag van deze zomer hebben we Bollie moeten laten inslapen. Nadat zij nog een hevige opleving had van berigheid, waarbij ze 3 dagen lang gefixeerd was op het bouwen van een enorm grasnest, en ze weigerde te eten, bleef ze vermoedelijk hangen in deze hormoontoestand. Ze viel zienderogen af, wilde alleen nog maar slapen en zo hebben wij afscheid van haar genomen. Ze is 12 jaar geworden.
In het najaar van 2013 werden we geconfronteerd met een predator, alle cavia's weg en een aantal konijnen op beestachtige wijze vermoord. Kon het een vos zijn? Met de nachtcamera ontdekten we al snel wie de dader was; een bunzing! De 2 overgebleven konijnen goed opgesloten zodat er geen eten meer te halen viel voor deze stroper! Ons dierenbestand is hierdoor flink uitgedund. 
Lente 2014: begin maart en nu al staan de bomen in bloei en zijn de vogels volop aan het zingen, worden nestkastjes geinspecteerd. De winter is geen winter geweest, wat gaat dit seizoen ons brengen? Het project waar we dit jaar mee gestart zijn is het vervangen van het asbestdak van de schuur waar het sanitair in ondergebracht is. Cees maakt een overstek met houten balken, om de schuur een natuurlijke uitstraling te geven. Het plan is om ook de recreatieruimte met hout te bekleden. Het wordt er door het nieuwe dak in ieder geval lichter op! En dan zijn er meer plannen... een leeshuisje? Zou het er nog van komen? Dwars door het gegier van zaag en hamer hoor ik de vogels kwetteren. Mussen, merels, roodborst, koolmezen, pimpelmezen, groenling en lijsters, alles is vol van het aankomend voorjaar. En er zijn al meerdere meldingen van het ijsvogeltje, bij het gemaal, gespot tijdens de wandeling!
Kortom, er valt hier ieder jaar meer te beleven en we hopen het steeds meer uit te breiden! Heeft u een leuke natuursuggestie, laat het ons weten!