Stampersgat ligt in West Brabant, op de grens van Zeeland, tussen de steden Roosendaal en Rotterdam.

De omgeving van Stampersgat wordt gekenmerkt door polders, dijken en lintdorpen. Het dorp zelf is hier een mooi voorbeeld van, evenals het naburige Dinteloord, Fijnaart, en Heijningen. De dijken lenen zich prima voor fietstochten. Als u op ons dorp afrijdt verbaast u zich vast en zeker over de enorme fabriek die er staat. Dit is de Suikerfabriek, die slechts 4 maanden per jaar draait, en wel van half september tot januari, dus u heeft er tijdens het kampeerseizoen geen last van!

In Stampersgat is een Attent-supermarkt met warme bakker Beerendonk. Een uitsmijter eten kan prima bij Rien en Mientje Heijnen in cafe Geerts. Heeft u problemen met de auto, dan wordt u bij garage Verhoeven snel geholpen! Neem een kijkje op het Vlekkeplein bij het kunstwerk, Stampersgat in roestvrij staal, boven aan de trap van de Weel. Deze "Welen" zijn overblijfselen van de overstroming ten tijde van de Elisabethvloed. (Wielen)

In de nabije omgeving zijn de plaatsen Oud Gastel (3km) en Dinteloord (5km) een bezoekje waard, om boodschappen te doen of te zwemmen. In Oud Gastel is een prima openluchtzwembad met ligweide, ideaal om bij warm weer met de kinderen te bezoeken. Dinteloord heeft een mooi centrum met haventje en er zijn in beide dorpen leuke eetgelegenheden te vinden.

Op 8km vindt u Oudenbosch, een bezoek waard vanwege de Basiliek. Deze enorme kerk is een replica van de Basiliek in Rome, en echt een must om te zien! Er is de Kapel van St Louis, het Zouavenmuseum, het Natuurhistorisch Volkenkundig museum en het Arboretum.

U kunt een bezoekje brengen aan vliegveld Seppe, bij Bosschenhoofd, of aan het Bosbad Splesh in Hoeven. (14km)

Roosendaal is een stad om te winkelen en een terrasje te pikken. Direct aan de snelweg gelegen kunt u shoppen in Rosada, het nieuwe Outletcentrum. Bij dezelfde afslag kunt u met de kinderen naar binnenspeeltuin Ballorig, of met de groteren een sky-dive-luchtsprong maken, of karten.

Elders in Roosendaal is een klimwand, en in Rucphen kunt u skieen, ook in de zomer! In Rucphen zelf, (25 km), vindt u de "Vossenhoek", een uitgebreid caravancenter, waar u alles kunt vinden dat u nodig heeft om te kamperen, van caravan tot haring, van kooktoestelletje tot wandelschoen.

Mooie historische steden om te bezoeken zijn Bergen op Zoom en Breda. Beiden liggen op ongeveer 20 minuten rijden.

Ook bent u in 3 kwartier in Antwerpen, met z'n mooie bouwwerken, kerken, megabioscopen, bruisende winkels, en vlaamse restaurantjes.
Een tip voor als u liever niet met de auto naar Antwerpen gaat: Rijdt naar Essen, (15km), parkeer uw auto op het station aldaar en neem de stoptrein naar Antwerpen. Heerlijk relaxed en u kunt een pintje drinken! Vergeet niet uw paspoort mee te nemen!

Wilt u een dagje naar zee, dan kunt u al bij Willemstad een strandje vinden aan het Haringvliet(15km). Het plaatsje Willemstad zelf is ook een bezoekje waard vanwege z'n historie en z'n jachthaven. Een wandeling over de stervormige wal is aan te bevelen, waarna u lekker koffie kunt drinken in een van de cafes aan de haven.

Ook kunt u via Steenbergen naar het eiland Tholen, met mooie vissersdorpjes als Tholen en Stavenisse. Vanuit Steenbergen kunt u ook richting het mooie Schouwen Duivenland, via de Philipsdam, de Grevelingendam, puur hollands landschap, met zee, sluizen, gorzen en slikken en prachtige flora en fauna. U kunt wandelen over de Dintelse Gorzen, een natuurgebied met hooglandgrazers, en op de Philipsdam staat een vogelkijkhut en een uitkijktoren. Ook daar zijn strandjes te vinden. Bruinisse is een prachtig zeeuws vissersdorpje, waar u verse vis en mosselen kunt kopen in de haven. Maakt u een toertochtje via Sirjansland, door het natuurreservaat richting Dreischor en Zonnemaire, dan kiest u voor ons eigen favoriete dagtochtje. Picknicken kunt in het haventje van Bommenede, het is even zoeken, maar dan heb je een prachtig strandje voor de kinderen en de hond!

Het echte Noordzeestrand bereikt u met een uurtje rijden bij Ouddorp; langs de gehele Brouwersdam ligt een uitgestrekt kilometerslang strand, ideaal voor surfers, en vliegeraars, u parkeert uw auto direct op de dam aan het strand. Gegarandeerd zeehonden te zien bij de inlaat van het gemaal!

Via Bergen op Zoom bereikt u het eiland Walcheren, met de mooie historische steden Goes en Middelburg. De boulevard van Vlissingen is een aanrader voor wie van grote schepen kijken houdt. Hier is Michiel de Ruijter geboren, en alles draait hier om de zee, wind en boten.
In Ouwerkerk op Schouwen Duiveland is het Watersnoodmuseum, u brengt een indrukwekkend bezoek binnen de 4 caissons die in 1953 het gat in de dijk aldaar hebben moeten dichten. Tijdens de ramp heeft het water overigens tot aan de dijk in Stampersgat gestaan, en zijn er veel slachtoffers gevallen in Heijningen, Fijnaart, Willemstad, Dinteloord. Dit alles is terug te vinden in het museum in Ouwerkerk, waar u bijna een dag nodig heeft om alles te zien.

Terug naar Stampersgat......

Vanuit onze camping heeft u een wijds uitzicht naar het zuiden. U kijkt bij helder weer over de akkers richting Roosendaal, zelfs Antwerpen! s'Nachts de sterrenhemel boven uw tent en vleermuizen in de avondschemering. Overdag hoort u volop vogelgekwetter. Naast de 'gewone' tuinvogels zien en horen wij hier regelmatig de groene specht en zelfs het ijsvogeltje, voor wie geluk heeft, spot hem aan de oever van de kreek. De Buizerd, blauwe Kiekendief en een Sperwer, zelfs een kerkuil is gesignaleerd op onze camping! Aan de Noordzijde van de camping ligt direct het dorpje Stampersgat, lintvormig gebouwd op de dijk die het gebied beschermt tegen het water van de Dintel.       U loopt zo het centrum in, kunt een kijkje nemen bij de steiger, het kleine 'haventje' dat we rijk zijn. En wilt u een rondje lopen, dan kan dat niet, want wij zijn een lintdorp, dus heen en terug, dat zijn we zo gewend! (afijn.... rondom onze akkers is een mooi wandelrondje van 1,2 km, u start vanaf de camping!)

Oh ja, u kunt de Dennis Lee wandelroute lopen, de route en geschiedbeschrijving vindt u in de afwaskeuken. 1,5 km.

Tot ziens in Stampersgat en omgeving, u bent van harte welkom!